Cara Diet

cara diet

Ada pelbagai cara dan ragam orang berdiet. Ada yang berkesan dan ada yang hanya 'menyeksa' diri. Yang sepatutnya, berdiet tidak semestinya melalui kaedah menahan lapar sehingga tidak menyentuh … [Read more...]

Kesan Diet Mengejut

cara diet cepat

Semua orang mahu mempunyai lingkungan berat badan yang ideal dan memakai pakaian kegemaran tanpa risau terhadap 'benjolan' dan lemak-lemak tambahan pada badan. Dalam usaha menurunkan berat badan … [Read more...]

Banyak Makan Garam Punca Berat Tak Turun?

garam berlebihan

Pengambilan gula secara berlebihan sering dikaitkan dengan peningkatan berat badan dan memudaratkan kesihatan. Tapi samada anda sedar atau tidak, satu lagi komponen makanan yang kita terlepas pandang … [Read more...]

Tanda-Tanda Silap Diet

tanda silap diet

Macam-macam kaedah yang dipraktikkan untuk menguruskan badan. Ada yang makan ubat, ada yang dibantu dengan peralatan, ada yang amal 'berpantang' tak makan sepanjang hari (cuma minum jer) dan … [Read more...]

Kurangkan Berat Dengan Cepat

kurangkan berat dengan cepat

Bertahun-tahun kita kumpul lemak kat badan, tetiba satu hari timbul rasa hati nak buang segala lemak dan nak kurangkan berat dengan cepat. Hmm.. ini lah agaknya dilema yang selalu dialami oleh mereka … [Read more...]