Diet Soda – Adakah Membantu Untuk Kurus?

diet soda untuk kurus

Adakah diet soda memberi kesan sampingan kepada kesihatan? Saya minum diet soda setiap hari. Adakah ia boleh memberi kesan buruk kepada tubuh badan? Jawapan: Pengambilan sejumlah kuantiti … [Read more...]

Kesan Diet Mengejut

cara diet cepat

Semua orang mahu mempunyai lingkungan berat badan yang ideal dan memakai pakaian kegemaran tanpa risau terhadap 'benjolan' dan lemak-lemak tambahan pada badan. Dalam usaha menurunkan berat badan … [Read more...]

Banyak Makan Garam Punca Berat Tak Turun?

garam berlebihan

Pengambilan gula secara berlebihan sering dikaitkan dengan peningkatan berat badan dan memudaratkan kesihatan. Tapi samada anda sedar atau tidak, satu lagi komponen makanan yang kita terlepas pandang … [Read more...]

Kurangkan Berat Dengan Cepat

kurangkan berat dengan cepat

Bertahun-tahun kita kumpul lemak kat badan, tetiba satu hari timbul rasa hati nak buang segala lemak dan nak kurangkan berat dengan cepat. Hmm.. ini lah agaknya dilema yang selalu dialami oleh mereka … [Read more...]

Tanda-Tanda Silap Diet

tanda silap diet

Macam-macam kaedah yang dipraktikkan untuk menguruskan badan. Ada yang makan ubat, ada yang dibantu dengan peralatan, ada yang amal 'berpantang' tak makan sepanjang hari (cuma minum jer) dan … [Read more...]

m4s0n501